2024. július 25., csütörtök, Jakab, Kristóf napja

Címke: kancellár

89 cikk 1/9 oldal

Merkel bábja ült a CDU elnöki székébe

Bár Angela Merkel pénteken könnyek között búcsúzott a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki székétől, attól nem kell tartania, hogy utódja megnehezíti a 2021-ig tartó kancellári pályafutását.

Kurz kancellár fordulata

Ahogy az elmúlt hetek történéseit figyeljük, abból úgy tűnik, hogy Kurz kancellár jelentős fordulatot hajtott végre politikájában.

Angela Merkel bukása

Egy nép jóhiszeműségével, fegyelmezettségével és évtizedeken át folyó agymosásával nem lehet visszaélni, mert a trükkök előbb vagy utóbb napvilágra kerülnek.

Közeleg a Merkel-korszak vége

Valójában mindenki a távozásának az időpontját mérlegeli, és az általa kinyilvánított vágy teljesülésének, hogy még három évig hivatalban maradjon, ma már alig akad, aki esélyt ad.

Bizalomvesztés Berlinben, véget ér a Merkel-éra

Immár elfogadhatatlan a berlini kormányról kialakult kép, így Angela Merkel bejelentette, hogy előbb a CDU éléről, legkésőbb 2021 őszén pedig a kancellári székből is távozik.

Helmut Kohl és az európai mérce

Orbán Viktor szerint a közép-európaiaknak Helmut Kohl a keresztény európai ember ideál­ja és a Gondviselés ajándéka volt Németország és Európa számára.
89 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.