2022. augusztus 13., szombat, Ipoly napja

Címke: Kádár rendszer

24 cikk 1/3 oldal

Az ezerhuszonkettedik

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek hívta fel rá a figyelmet tanévnyitó szentmiséjén, hogy bizony-bizony Pannonhalmán már 996-ban oktatás folyt.

A szovjet csapatkivonás kulisszatitkai

Mohács óta csak kivételesen adatott meg a nemzetnek az idegen hatalomtól való függetlenség, az ország szabadsága. 27 évvel ezelőtt, 1991. június 19-én az utolsó szovjet katona is elhagyta hazánkat.

Ez még sajnos a XX. század

Ezek tipikus XX. századi ígéretek és követelések. Mindent a semmiért. A szabadságnak hívott semmiért. A liberalizmus új dimenziója az embertelenségnek.

Családi emlékek a forradalmi őszről

A címben hazudok: a Naszvadi Judith riportkönyvében megszólalók jó része a Kádár-rendszerben született, emlékei így csak közvetettek lehetnek.

A Kádár-rendszer könnyűzenei cenzúrájáról írt könyvet Csatári Bence

Nekem írod a dalt címmel újabb könyvet írt a Kádár-rendszer könnyűzenéjéről a korszak és a téma kutatója, Csatári Bence. A történész, újságíró ezúttal azt járta körül néhány kulcsszereplővel, miként működött a cenzúra a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.