2024. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Címke: Kádár jános

36 cikk 1/4 oldal

Kádár, a kommunista Néró

A kommunista ideológiának a gyökerébe, a magjába van belekódolva az erőszak, a jogtiprás, az emberi méltóság tiszteletének hiánya. Ennek lehettünk tanúi tizenkét évvel ezelőtt is.

Vérbe fojtva

Az 1956-os magyar forradalom és nemzeti szabadságharc Magyarországot a XX. században egyedülálló világpolitikai szerephez juttatta.

Kádárista zombivilág

A Hamvas Intézet Arc és Álarc című folyóiratának tematikája most sem ígérkezik idegnyugtató felhőjátéknak, új száma a kommunista állambiztonság működését tárja fel.

Ötven éve

Kádár morgott egy keveset, de aztán összecsapta a bokáját, és a 11 ezer fős magyar hadosztály is átlépte a határt, bevonult a Felvidékre.

A magyarok visszakapták a Kádár által elvett reményt

A liberális vélekedés szerint az egyénnek addig van a szabadsága, amíg nem árt másoknak, ám Pawel Cebula szerint ebből a gondolatmenetből hiányzik az, hogy ki dönti el, mivel ártunk másoknak.

Világhálón a pokol bugyrai

A történelem emlékezetül kell hogy szolgáljon az utókornak, és figyelmeztetésül is, hiszen a bolsevizmus korántsem tekinthető befejezett múltnak.

A bűnbak és az átvedlők

Orbán Viktor Nagy Imréék újratemetésén nem csak a kommunizmus és a demokrácia összeegyeztethetetlenségét állapította meg.

Nosztalgia

A választások előtt némelyik politikus és aktivista nem az emigrációt, hanem a kényszerű illegalitásba vonulás lehetőségét fontolgatta az ellenzék bukása esetén.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.