2020. március 31., kedd, Árpád napja

Címke: Kaczynski

12 cikk 1/2 oldal

Nem sikerült békésen megegyeznie Jaroslaw Kaczynskinak és Lech Walesának a bíróságon

Nem sikerült békés megegyezésre jutnia Jaroslaw Kaczynskinak, a kormányzó lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökének és Lech Walesa egykori lengyel elnöknek csütörtökön a gdanski kerületi bíróságon, ahol Kaczynski keresetét tárgyalták, amelyet Walesának az őt elmarasztaló, a 2010-es szmolenszki légikatasztrófa ügyében tett nyilatkozatai miatt nyújtott be.

Kaczynskiék biztosak a győzelemben

A felmérések szerint a 2015-ben hatalomra jutott nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosságnak (PiS) nincs mitől tartania, hiszen már három éve toronymagasan vezeti a népszerűségi listákat.

Eltűnt Kaczynski, új csata vár Varsóra

Az ország egykori miniszterelnöke még azon a szombati eseményen sem jelent meg az északi Szczecin városában, ahol felavatták ikertestvére, a néhai Lech Kaczynski egykori köztársasági elnök szobrát.

Kaczynski: Tusk nem számíthat Lengyelország támogatására

Donald Tusk semmiképpen sem számíthat Lengyelország támogatására, amennyiben újból megpályázza az Európai Tanács elnöki posztját – erősítette meg keddi varsói sajtóértekezletén Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.