2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: kabinet

24 cikk 1/3 oldal

Felfüggeszthetik tisztségéből Johannist

Másfél éves kormányzásának egyik legnagyobb politikai sikerét érheti el az elkövetkező napokban a szociáldemokrata román kabinet.

A kihívásokhoz igazodik a feladatok megosztása

Csütörtökön megalakul a Fidesz Kocsis Máté vezette országgyűlési frakciója, az új parlament megalakulása, május 8-a után pedig Orbán Viktor is leteheti miniszterelnöki esküjét.

Orbán Viktor megnevezte kormánya tagjait

A miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően az elmúlt napokban konzultációt folytatott a kormányalakításról.

Megalakult a családügyi kabinet

Balog Zoltán miniszter azt mondta, a kormánynak a legfontosabbak a gyerekek, ezért kiemelt ügyként kezeli a családok támogatását.

Családügyi kabinetet hoz létre a kormány

A cél az, hogy a kormányzati intézkedésekben még hangsúlyosabban jelenjenek meg a családpolitikai szempontok – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Mélyülő repedések a szlovák kabinetben

Robert Fico szlovák miniszterelnök tegnap váratlan lépésre szánta el magát: felszólította Andrej Dankót, a koalíciós társ Szlovák Nemzeti Párt elnökét, hogy pártja jelöljön másik minisztert az oktatási tárca élére, ugyanis visszahívja posztjáról Peter Plavcant. A múlt héten kialakult kormányválság miatt előre hozott választásokat szeretne az ellenzék.

A tengerentúlról dicsérik a kabinetet

A magyar kabinet mellett állt ki a Soros Györgyről szóló plakátkampányt élesen bíráló Freedom House ellenében a brit The Spectator szerkesztői véleménycikke.

Korábbi jogalkotási hibát korrigál a kabinet

A kormány a jövőben támogatást nyújt az Igazi Csíki Sörnek, emellett a kabinet tervei közt szerepel, hogy a hazai kézműves sörmanufaktúrákat helyzetbe hozza.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.