2023. október 3., kedd, Helga napja

Címke: juh

11 cikk 1/2 oldal

Nagyüzem a vágóhidakon

Alaposan felgyorsult a munka az elmúlt hónapokban a hazai vágóhidakon, kacsából például mintegy 133 százalékkal többet dolgoztak fel az üzemekben, mint egy évvel korábban.

Jó évkezdés a magyar vágóhidaknál

Nagyot nőtt a vágóhidak teljesítménye az év elején, szinte minden állatfajból többet dolgoztak fel, mint egy évvel korábban.

Túl sok juhot akarnak leölni a muszlimok Belgiumban

Nem bírják a belga vágóhidak a muszlim ünnepek miatti nyomást, a vallás ugyanis előírja, hogy a hívők kábítás nélkül leölt állatot fogyasszanak az iszlám áldozati ünnep első napján.

Jól teljesített a juh- és kecskeágazat az elmúlt években

Jól teljesített a juh- és kecskeágazat az elmúlt években, termelése 2010-2015 között volumenben 11 százalékkal, folyó áron közel 50 százalékkal nőtt – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szombaton az MTI-vel.

FM: a kormány továbbra is prioritásként kezeli az állattartók helyzetét

Az állattartók helyzetét továbbra is prioritásként kezeli a kormány, az európai uniós támogatások mellett a Földművelésügyi Minisztérium (FM) fenntartja az átmeneti nemzeti támogatások rendszerét – mondta Czerván György, az FM agrárgazdaságért felelős államtitkára a tárca közleménye szerint hétfőn Hajdúszoboszlón.

FM: magyar szarvasmarhát és juhot vásárolna Szaúd-Arábia

Magyarország nagy hagyományú állatfajtáival, kitűnő minőségű tejelő és húsmarháival, valamint takarmánynövény-termelésével lehet fontos partnere a vízigényes ágazatokat 2016-ban feladó Szaúd-Arábiának – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.