2023. december 5., kedd, Vilma napja

Címke: jüan

17 cikk 1/2 oldal

Lassul a növekedés

Idén 6,5 százalékos növekedéssel számolnak,amely megegyezik a Bloomberg által megkérdezett elemzők előrejelzésének átlagával.

Megállíthatatlanul erősödik a dollár

Közel tizennégy éves csúcsra ugrott a dollár árfolyama és jelentősen növekedett az amerikai államkötvények hozama csütörtökön, egy nappal azután, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve 25 bázisponttal emelte az irányadó kamatsávot, valamint az eddig vártnál gyorsabb ütemű kamatemeléseket helyezett kilátásba a jövő évre.

Londoni tőzsdén a magyar kötvény

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyitotta meg csütörtökön a Londoni Értéktőzsde (LSE) kereskedését. Erre az adott alkalmat, hogy az LSE-re vezették be a nemrégiben kibocsátott egymilliárd jüan értékű magyar szuverén jüankötvényt – közölte csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Vérkufárok nyerészkednek Kínában a vérhiány miatt

Illegális vérkereskedők használják ki a kínai piacon jelentkező egyre súlyosbodó hiányt, amelyet a lakosság alacsony véradó hajlandóságával magyaráznak – számolt be a helyi média kedden.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.