2022. november 30., szerda, András, Andor napja

Címke: Johannis

15 cikk 1/2 oldal

Felmentette a korrupcióellenes főügyészt a román elnök

Az alkotmánybíróság határozatának eleget téve Klaus Johannis román államfő felmentette tisztségéből hétfőn Laura Codruta Kövesit, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vezetőjét –jelentette be az elnöki hivatal szóvivője.

A felvonulások szombatja jön Bukarestben

Továbbra is az őt elmarasztaló alkotmánybírósági döntés indoklását várja, csak azután dönti el, mit lép – derült ki Klaus Johannis román államfő keddi sajtótájékoztatóján.

Johannis és a magyarok

A magyar–román közeledést nehezíti, hogy a szász származású elnök liberálisként, elkötelezett EU-pártiként rossz szemmel tekint a magyar kormányra.

Az elnök ismét méltatta a nagyszabású kormányellenes tüntetéseket

Romániában nem szavatolt a korrupcióellenes harc visszafordíthatatlansága, amelyet a korrupció büntetésének enyhítésére irányuló törekvések, valamint a politikának az igazságszolgáltatásba történő beavatkozása veszélyeztet – jelentette ki csütörtökön Klaus Johannis román államfő.

Kiosztotta a kormányt a román államfő

Klaus Johannis beszédében az országban tapasztalható feszültségért, az immár nyolcadik napja tartó tüntetéssorozatért a szociáldemokratákat (PSD) tette felelőssé.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.