2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: jogszabály

78 cikk 1/8 oldal

Elismerték a harmadik nemet Németországban

Jóváhagyta a német parlament azt a jogszabályt, amelynek értelmében ezentúl a születési anyakönyvekben a nem megjelölésére a nő és a férfi mellett a különböző kifejezés is használható lehet.

Hat évtizede segítik tanácsaikkal a magyarországi vállalkozásokat

Lassan hat évtizede a magyar vállalkozások tanácsadója, partnerei között a kisebb és közepes cégek mellett szép számban akadnak költségvetési intézmények is. A Saldo Zrt., amely a hajdani Pénzügyminisztérium egyik főosztályából nőtte ki magát, ma a hazai piacon sajátos tanácsadási tevékenységet lát el. Ahogy Balogh Ákos vezérigazgató lapunknak fogalmazott: emberközeliek és a problémákra gyakorlati megoldásokat keresnek, a legkisebb ügyben is törekedve a hozzáadott értékre.

A bejegyzett élettársi kapcsolatról terjesztettek be törvénytervezetet Romániában

Az élettársi kapcsolat bejegyzését lehetővé tevő törvénytervezetet terjesztettek kormánypárti és ellenzéki képviselők szerdán a román parlament elé, néhány héttel az után, hogy az alacsony részvétel miatt érvénytelenül zárult a férfi és nő házasságán alapuló családfogalom alkotmányba iktatásáról rendezett népszavazás.

Fotel a fa alatt

A „közterületen életvitelszerű tartózkodást” korlátozó jogszabály életbelépésével újabb fejezet kezdődött a hajléktalan emberek és a többségi társadalom viszonyában.

Rétvári Bence: Az emberek nem maradhatnak az utcán

A jogszabály fő célja, hogy a hideg idő beköszöntével beköltöztessék az embereket a hajléktalanszállókra, hiszen ott még senki nem fagyott meg, viszont az utcán igen.
78 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.