2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: jog

1194 cikk 1/120 oldal

Jog, igazság, szolgáltatás

Két olyan ítélet is született január utolsó napján – első fokon, nem jogerősen – , amely indulatokat gerjeszt a szakmai közönségben és a hétköznapi emberekben is.

Újabb vád Tarsoly és társai ellen

Bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel és pénzmosással vádolta meg a Fővárosi Főügyészség a Quaestor-botrányban már bíróság elé állított Tarsoly Csabát, valamint négy társát.

Fegyház Balla Irma gyilkosának

Tizenkét évvel Balla Irma önkormányzati képviselő meggyilkolása után nem jogerősen tizenöt év fegyházra ítélték különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és rablás miatt D. Lajost.

Megbukott Czeglédyék érvelése

Gyurcsányék többek közt azt kifogásolták, hogy a volt elszámoltatási kormánybiztos arról beszélt: a jelenleg előzetesben ülő Czeglédy Csaba kampánypénzt gyártott a pártnak.

Egyiptomi elnök: megbukott a vallási alapokon nyugvó államra való törekvés

Egyiptomban az emberi jogok helyzetét a helyi zavargások és a terrorizmus elleni harc összefüggésében kell vizsgálni – mondta hétfőn Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök újságíróknak, az arab országba látogató Emmanuel Macron francia államfő szavaira válaszul, aki a kérdésben bírálta Kairót.
1194 cikk 1/120 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.