2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: jelkép

12 cikk 1/2 oldal

Nigéria egy napig tartó válsága

A szenátorok és az átlagemberek egyaránt megdöbbentek a lopáson, azt hazaárulásnak, az államrend megdöntésére irányuló kísérletnek tartják széles körben.

Orbán Viktor jelkép az európai politikában

A Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap szerdán arról írt, hogy Orbán Viktor "az ideológia bolondságok elleni gát" "összeurópai jelképe" lett.

Csillagosok

A francia nemzetgyűlés előtt fekszik egy beadvány, amely azt követeli, hogy távolítsák el a törvényhozás épületéből az Európai Unió zászlaját.

Mindnyájunk Millenárisa

Az ezredfordulót éppúgy millenniumnak neveztük, mint bő száz évvel ezelőtt a honfoglalás ezredéves évfordulóját, s logikus volt, hogy a millenáris jelző is továbbéljen.

Lengyelországban őrzött 56-os zászlót állítanak ki a Parlamentben

z Országgyűlési Múzeum állandó kiállításán lesz látható az az 1956-os lyukas forradalmi zászló, amelyet korábban negyven éven át őriztek Lengyelországban, a magyar-lengyel barátság jelképeként – közölte az Országgyűlés sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.