2020. augusztus 8., szombat, László napja

Címke: jég

36 cikk 1/4 oldal

Gyorsabban nő télen az északi-sarkvidéki jég

A téli időszakban gyorsabban vastagszik az északi-sarkvidéki jég, aminek hatására részben csökken a tengeri jégtakaró zsugorodásának mértéke. A NASA tanulmánya szerint azonban még így is nagyobb mértékben tűnik el, mint a mérések kezdete óta bármikor.

Pusztított a hét végi jégeső

Hatalmas pusztítást végzett a mátrai borvidéken a szombati vihar, a jégverés szinte teljesen megsemmisítette az idei termést. A kertészetekben szerencsére nem ekkora a baj. A Fruitveb lapunknak nyilatkozó elnöke szerint országos szinten elenyésző kár keletkezett a gyümölcsösökben.

Jani a kompon

„Jani a csegei Chuck Norris. Megússza, mint Jani a kompos ügyet” – effélé­ket mondanak a helyiek Fajta Jánosról, akit február közepén kompostul elragadott a zajló Tisza.

Átvészelhető a tavaszi tél

Nem okozott különösebb gondot az áprilisi havazás, ha a következő napokban nem csökken huzamosabb ideig nulla fok alá a hőmérséklet.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.