2023. október 3., kedd, Helga napja

Címke: Jeff Sessions

13 cikk 1/2 oldal

Idézésekkel szállnak harcba a demokraták

Nemcsak a félidős választások eredménye, de az igazságügy-miniszter lemondása is átrendezi az erőviszonyokat Washingtonban a Donald Trumpot fenyegető vizsgálatokkal kapcsolatban.

Lemondott az amerikai igazságügyi miniszter

A dátumot nem tartalmazó levélben az alabamai politikus fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy mindig az elnök által a 2016-os kampányában meghirdetett politika megvalósításán munkálkodott.

Trump-siker a bíróságon

A washingtoni legfelsőbb bíróság zöld utat adott annak, hogy a Trump-kormány megtiltsa nyolc ország állampolgárai egy részének a beutazását az Egyesült Államokba.

Trump: ha Irán megerősödik, nem fogja magát tartani az atomalkuhoz

Ha Irán megerősödik, nem fogja tartani magát a nagyhatalmakkal és Németországgal kötött atomalkuhoz – derül ki abból a Donald Trump amerikai elnökkel készült interjúból, melyet kedden jelentette meg a The Wall Street Journal című amerikai konzervatív napilap.

Jeff Sessions szerint hazugság, hogy összejátszott az oroszokkal

Jeff Sessions amerikai igazságügyi miniszter „utálatos hazugságnak” nevezte, hogy összejátszott volna az oroszokkal a választási kampány idején. A tárcavezető a szenátus hírszerzési bizottsága előtti keddi meghallgatáson közölte: azért vonta ki magát valamennyi, a választási kampány orosz szálaival kapcsolatos vizsgálat alól, mert az igazságügyi minisztérium belső szabályzatának akart eleget tenni.

Moszkva boszorkányüldözést emleget

Orosz sajtóforrások az ötvenes évek mccarthyzmusához hasonlították a Kiszljak kapcsolattartása körüli amerikai hangulatkeltést.

Az amerikai szenátus megvédte az elnöki rendeletet

Az amerikai szenátus igazságügyi bizottsága szerint legkevesebb 72 terrorista érkezett abból a hét országból, amely Donald Trump beutazást felfüggesztő elnöki rendeletében szerepelt. Erről a The Washington Times című jobboldali napilap tudósított hétfőn.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.