2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: Jedlik Ányos terv

10 cikk 1/1 oldal

Töltési kényszer

A Föld kőolajkészletei akár 40-50 éven belül kifogyhatnak, így egyre többen fordulnak az alternatív megoldásokkal működő személy- és áruszállító gépjárművek felé.

Meghosszabbítják az elektromos autók vásárlásának támogatását

Az elektromos hajtású gépkocsik vásárlásának támogatására szánt tavalyi kétmilliárd forintos keretet nem sikerült elkölteni, ezt meghosszabbítják, és idén további hárommilliárd forintot pályáztatnak majd – mondta Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az Országgyűlés gazdasági bizottsága közlekedési albizottságának ülésén.

Bővítenék az elektromos töltőhálózatot

Az európai tranzitútvonalak mentén elhelyezkedő, a Mol-csoporthoz tartozó töltőállomási gerinchálózaton épülne ki az az új e-kútrendszer, amelyet a magyar olajipari társaság, az E.On-csoport és a Nissan magyarországi leányvállalata által alapítandó konzorcium létesítene.

Adóelőny a villanyautóknál

A legfontosabb, hogy Európában elsőként hazánkban született meg a zöld rendszámmal jelzett környezetkímélő gépkocsi fogalma.

Szívesen látjuk a Teslát az országban

Tovább szaporodott az elektromos gyorstöltők száma Budapesten és forgalomba helyezték az első zöld rendszámmal rendelkező gépkocsit. A magyar elektro-mobilitás a Jedlik Ányos-terv keretei között halad előre.

Készülnek a gyorstöltők, jöhetnek a villanyautók!

A Jedlik Ányos-terv részeként hamarosan 150 új elektromos autótöltőt helyeznek üzembe az autópályák, illetve a forgalmas helyek mentén – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A szén-dioxid-kvóta értékesítéséből idén hétmilliárd forintot fordítanak a célra; egy töltő ára 12,5 millió forint.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.