2022. december 7., szerda, Ambrus napja

Címke: Jean-Yves Le Drian

18 cikk 1/2 oldal

Huszonhat francia állampolgár sérült meg

Huszonhat francia állampolgár sérült meg a barcelonai merényletben csütörtökön, közülük legalább tizenegy állapota súlyos – közölte a francia külügyminisztérium pénteken.

Párizs a Katar elleni szankciók eltörlésére hívott fel Dohában

A Perzsa(Arab)-öböl térségében élő emberek ezreit érintő, Katarral szembeni büntetőintézkedések eltörlésére hívta fel a szankciókat elrendelő négy arab államot Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter szombaton Dohában.

Egy francia állampolgár is meghalt

Egy francia állampolgár is meghalt a londoni merényletben, hét másikat kórházban ápolnak – közölte vasárnap Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter.

Megkavarta a kártyákat Macron

A politikai paletta szinte minden irányából érkeznek az új miniszterek a francia kormányba.

Öt baloldali miniszter lesz a francia kormányban

Közzétette az új francia kormány névsorát a tisztségébe múlt vasárnap beiktatott új elnök, Emmanuel Macron hivatala: a kabinetnek 18 minisztere lesz, köztük öt baloldali, három centrista, két jobboldali politikus, egy népszerű környezetvédő aktivista és egy, az Antillákról származó vívóbajnok – idősek és fiatalok, politikai nagyágyúk és új arcok egyaránt vannak köztük, a férfiak és nők aránya pedig egyenlő.

Francia védelmi miniszter: nem lesz villámháború a moszuli csata

A terrorellenes koalíció küzdelme az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet kezén lévő Moszul felszabadítására időbe telik majd, és nem éppen villámháborúra kell számítani – hangsúlyozta kedden Jean-Yves Le Drian, a francia védelmi tárca vezetője.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.