2022. január 21., péntek, Ágnes napja

Címke: Jean-Marie Le Pen

14 cikk 1/2 oldal

Marine Le Pen pártja megelőzte Macronékat

Macron tetszési indexe, amely a nyár eleji Benalla-ügy, majd három miniszterének távozása után mélypontra süllyedt, az októberi kormányátalakítás után sem indult emelkedésnek.

Nevet változtatott a francia Nemzeti Front

A pártelnök nagy reményt fűz az új olasz kormányhoz, hogy a szomszédos állam támogatni fogja pártja bevándorlás-ellenes politikáját.

Le Pen lemondásra szólította fel Le Pent

Jean-Marie Le Pen, a francia Nemzeti Front alapítója és tiszteletbeli elnöke lemondásra szólította fel a lányát, Marine Le Pen pártelnököt, aki szerinte „elképesztő vereséget” szenvedett az elnök-, majd az azt követő nemzetgyűlési választásokon.

Francia elnökválasztás a terror árnyékában

Franciaország terrorkészültségben várja az elnökválasztás vasárnapi fordulóját, de az iszlamista támadás miatt még szigorúbb biztonsági intézkedésekre lehet számítani.

Az V. köztársaság végnapjai

A várható választási kudarc a konzervatív és szocialista táboron belül egy mélyreható átrendeződési folyamatot fog elindítani, melynek kimenetele még nem látható.

Tizenegy jelölt indul francia elnökválasztás első fordulójában

Tizenegy jelöltnek sikerült összegyűjtenie a francia elnökválasztáson induláshoz szükséges legalább ötszáz képviselői vagy polgármesteri aláírást – jelentette be szombaton Laurent Fabius, az francia alkotmánytanács elnöke, aki kihirdette az elnökjelöltek hivatalos listáját.

Pénzbüntetést kapott Le Pen a náci gázkamrák elbagatellizálása miatt

Harmincezer eurós pénzbüntetésre ítélte szerdán a párizsi fellebbviteli bíróság Jean-Marie Le Pent, a radikális jobboldali Nemzeti Front alapítóját és tiszteletbeli elnökét, aki 2015 áprilisban megismételte egy korábbi kijelentését, miszerint a gázkamrák a második világháború egyik „részletkérdését” jelentik.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.