2019. április 22., hétfő, Csilla, Noémi napja

Címke: japán

565 cikk 1/57 oldal

Japán kerülhet az amerikai-kínai szembenállás középpontjába

A közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló (INF) szerződés végleges felmondása következtében újabb amerikai rakétákat fognak telepíteni az ázsiai-csendes-óceáni térségbe, és Japán, ahol katonai amerikai támaszpontok működnek, a Washington és Peking közötti szembenállás középpontjába került majd – vélte vasárnap a baloldalinak tekintett Aszahi Simbun című országos japán napilap.

Lefoglaltak egy japán halászhajót az orosz hatóságok

Lefoglaltak az orosz hatóságok egy japán rákászhajót a Japán-tengeren, mert állításuk szerint Oroszország kizárólagos gazdasági övezetében tevékenykedett – tudatták szombaton a japán Simane prefektúra hatóságai.

Hatályba lép az EU-Japán kereskedelmi megállapodás

Február 1-jén hatályba lép az EU és Japán közötti gazdasági partnerségi megállapodás, amely megszünteti a Japánba exportáló uniós vállalkozásokra háruló, évente mintegy 1 milliárd eurót kitevő vámok túlnyomó többségét – közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Repülnek a szandálok, de így is szárnyalnak

Japán és Katar maradt állva a pénteki döntőre az idei labdarúgó Ázsia-kupán, amelyen eleinte a szövetségi kapitányok gyorsabban fogytak, mint a csapatok.

Kezdődhet az újratervezés

Az elemzés hosszú heteit, hónapjait nem lehet megspórolni, de már most tisztán látszik, hogy nem a skandináv csapatok ellen elmaradt bravúrokon múlott.

Az EU elfogadta Japánnal az adatvédelemről szóló megfelelőségi határozatot

Az Európai Unió (EU) elfogadta Japánnal a személyes adatok védelméről szóló megfelelőségi határozatot, amely Japán által is elfogadott egyenértékű határozattal együtt megteremti a világ legnagyobb biztonságos adatáramlási térségét – közölte az uniós bizottság szerdán.

Japánba látogat novemberben Ferenc pápa

Ferenc pápa Japánba látogat novemberben, ezt maga a katolikus egyházfő közölte újságírókkal szerdán a Panamavárosba tartó repülőgépe fedélzetén.
565 cikk 1/57 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.