2022. augusztus 9., kedd, Emőd napja

Címke: Janus Pannonius Múzeum

12 cikk 1/2 oldal

A háború szemetét keresték

Többévnyi kutatómunka után azonosították a Földvár nevű középkori falut, ahol 1526-ban a török ágyúsor állhatott – ezt rohamozta meg a magyar sereg.

Múzeumi majálist tartanak Pécsett

Gazdag gyűjteményének bemutatására, a kiállításai iránti érdeklődés növelésére másodszor rendezi meg a Pécsi Múzeumi Majálist a Janus Pannonius Múzeum (JPM) május 12-én a baranyai megyeszékhelyen.

Egyre többet tudunk a mohácsi vészről

Mintegy hatszáz új lelet látott napvilágot a mohácsi csata egykori színhelyén, Majs határában, ahol a Janus Pannonius Múzeum (JPM) fémkeresős terepbejárást szervezett.

Elfoglaltuk a varsói palotát

37 művész 108 alkotását láthatjuk Varsóban: a fauve-ok vad tájszíneit, a Nyolcak formabontó kísérleteit, Czigány Dezső méregzöldjeit, árkádiai aktokat és kubista formákat is.

ÁSZ: szabálytalanságok újabb öt vidéki múzeumnál

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerdán újabb öt megyei hatókörű városi múzeum, a pécsi Janus Pannonius Múzeum, az egri Dobó István Vármúzeum, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum, a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum és a kaposvári Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum ellenőrzéséről készült jelentéseit közölte, mind az öt intézmény esetében számos szabálytalanságot megállapítva.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.