2021. április 20., kedd, Tivadar napja

Címke: Jankovics Marcell

14 cikk 1/2 oldal

A folyton megújuló alkotó

Meghitt baráti körben, neves művészek társaságában ünnepelte 80. születésnapját Szabó Kinga keramikusművész, a Népművészet Mestere vasárnap délután. 

A NAT újrakezdésének diszkrét bája

Kezünkben a Nemzeti alaptanterv (NAT) háromszáz oldala. Kollégáim, barátaim véleményét kérdezve, az utolsó percekben is a javítás, újrakezdés lehetőségein jár az eszünk.

Amit nem érteni, hanem érezni kell

Mi az, amit már az anyatejjel (anyanyelvvel) magunkba szívunk, aztán ha nincsenek gyermekeink és unokáink, szinte soha nem használunk rendesen?

Báróból mészégető

Az ilyen „felfordulásos” időszakokban őshonos többség és vándorló kisebbség viszonya újabb és újabb drámai értelmet nyer.

Atlasz múlttal a vállán

Amit tudtam, amire képes voltam, azt már én is letettem az asztalra. Ez most a ráadás. Boldog vagyok, hogy nem az idő múlatása a feladatom.

MMA-közgyűlés – Marosi Miklós lett az új alelnök

Marosi Miklós építészt választották meg a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) másik alelnökévé a köztestület keddi budapesti közgyűlésén, melynek során megszavazták az MMA elnökségi tagjait is.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.