2024. február 25., vasárnap, Géza napja

Címke: Jan Jambon

18 cikk 1/2 oldal

Most már a belga kormány is fellép a migráció ellen

Jan Jambon belga belügyminiszter fokozott fellépést jelentett be az országon áthaladó, főként Nagy Britanniába tartó migráció megfékezése érdekében – közölte a helyi sajtó szerdán.

Még Belgium sem fogad be minden bevándorlót

A belga hatóságok a Brüsszel közterületein táborozó migránsok körében egyre sűrűbben lefolytatott rendőrégi ellenőrzésekkel világossá kívánják tenni, hogy Belgium nem fogad be minden bevándorlót, de az arra rászorulóknak megadja a menedékjogot a nemzetközi egyezményekben előírtak szerint. Akik azonban nem felelnek meg a feltételeknek, el kell hagyniuk az országot – jelentette ki Jan Jambon belga belügyminiszter csütörtökön.

Közel száz szélsőségest tartanak szigorú megfigyelés alatt Belgiumban

Belgiumban jelenleg 91 embert, közöttük 14 hitszónokot tartanak szigorú megfigyelés alatt szélsőséges nézeteket valló csoportokban történő részvétel miatt, vagy azért, mert rokonszenveznek nemzetközi terrorista szervezetekkel – közölte Koen Geens belga igazságügyi miniszter a belga parlament keddi ülésén.

Nem viselhetnének vallási jelképet a rendőrök Belgiumban

A semlegesség megtartása a rendőrség kötelességei közé tartozik, ami semmilyen vallási jelkép viselését nem teszi lehetővé – jelentette ki Jan Jambon belga belügyminiszter a La Libre Belgique című belga napilap hétfői tájékoztatása szerint.

Antwerpenben fenyegetett az Iszlám Állam

Brüsszel Molenbeek nevű városrészében számos, a terrorizmushoz köthető nonprofit szervezetet azonosítottak a belga hatóságok.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.