2021. január 28., csütörtök, Károly, Karola napja

Címke: jaffa kiadó

9 cikk 1/1 oldal

Szerelmi négyszög egy bécsi panzióban

Idén ez a negyedik, a Jaffa Kiadó gondozásában megjelent kötet, Szabó Magda tavalyi centenáriumára több, addig nem publikált írás látott napvilágot.

Golyó lyuggatta kínlódás

Nagy szolgálatot tett a Jaffa Kiadó az igényes olvasóközönségnek, amikor újra kiadta Szobotka Tibor 1980-ban először megjelent, elképesztően szellemes és bátor regényét.

Radnóti Miklós kilép a színfalak mögül

A Jaffa Kiadó egy ideje magára vállalta a Radnóti Miklós életművéből mind ez idáig ismeretlen vagy elvétve ismert dokumentumok értő gondozását, a Radnóti Fanni-napló megjelentetése és az Árnyékban éles fény vagy, a Radnóti házaspár fényképeit tartalmazó kötetek után a költő levelezése is kézbe vehető a szerkesztő, Bíró-Balogh Tamás áldozatos munkájának köszönhetően.

Likvidálva – egy diktatúra boszorkánykonyhája

Összeesküvés-elméletek kedvelői, figyelem! Szekér Nóra, a jó tollú, fiatal történész Titkos társaság című kötetében felgöngyölíti a Magyar Testvéri Közösség tevékenységét.

Kárpátalja visszacsatolásáról jelent meg történeti munka

Nem fogadta egyöntetű lelkesedés Kárpátalján a két évtized után visszatérő magyar fennhatóságot – mondta el az MTI-nek Fedinec Csilla történész, akinek a régió 1938 és 1944 közötti történelmét feldolgozó munkája A magyar Szent Koronához visszatért Kárpátalja címmel jelent meg a Jaffa Kiadónál.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.