2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: Jad Vasem

6 cikk 1/1 oldal

Megnyitás előtt a Sorsok Háza

Napjainkban is kölcsönös, mélyen gyökerező, a határainkon túlra is kisugárzó bizalmatlanság, az inszinuáció légköre uralkodik a Sorsok Háza létrehozói és bírálói között.

Az antiszemitizmus veszélyeire figyelmeztetett az ENSZ-főtitkár

António Guterres ENSZ-főtitkár elítélte az Izrael-ellenes, modern antiszemitizmust, noha Izrael bírálhatóságát is hangsúlyozta Reuven Rivlin izraeli államelnöknél tett látogatásán, és a Jad Vasem holokausztmúzeumban is figyelmeztetett az antiszemitizmus veszélyeire – jelentette a helyi közszolgálati rádió hétfőn.

Lengyel elnök: a lengyelek emelt fővel léphetnek a Jad Vasembe

A lengyelek emelt fővel léphetnek be a Jad Vasembe (a jeruzsálemi holokauszt-emlékhelyre), mivel lengyelek kapták az intézet által adományozott legtöbb Világ Igaza kitüntetést – jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök csütörtökön, a második világháborús zsidómentőknek szentelt első lengyel múzeum megnyitóján Lancutban, ahol egyidejűleg idősebb Antall Józsefről és Henryk Slawikról is nyílik kiállítás.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.