2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja

Címke: izrael

806 cikk 1/81 oldal

Osztrák államfő Izraelben: Bécs nem tűri az antiszemitizmust

Ausztria a zéró tolerancia elvét vallja az antiszemitizmussal szemben – biztosította kedden izraeli vendéglátóit Alexander Van der Bellen osztrák államfő, aki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel a térség kihívásairól tárgyalt.

Új kerítést épít Izrael a Gázai övezet határán

Új kerítés építésébe kezdett Izrael a Gázai övezet határán, jelentette be vasárnap Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő és ideiglenes védelmi miniszter. Netanjahu szerint a kerítés megakadályozza a gázai terroristákat abban, hogy a szárazföldön beszivárogjanak a területükre.

Izrael elismerte Guaidót Venezuela ideiglenes államfőjeként

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök elismerte Juan Guaidót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament elnökét ideiglenes államfőként a hivatalban lévő elnök, Nicolás Maduro helyett – jelentette a helyi média.

Kemény bírálat a Mazsihisznak Izraelből

Az izraeli belügyminiszter válaszából kiderült – a levelet a zsido.com fordította le magyarra –, hogy a politikus megdöbbenve fogadta a neológ (reform) magyar hitközség közleményét.

Szíriában ütközik meg Irán és Izrael

Az Izrael és Irán között Szíriában zajló proxy háború régóta nem tapasztalt sebességre kapcsolt. Az izraeli hadsereg légitámadást hajtott végre az iszlám köztársasághoz köthető célpontok ellen..

Horvát diplomáciai vihar amerikai vadászgépek miatt

Bár Izraelnek az USA-val való kapcsolata köztudomásúan rendkívül szoros, úgy tűnik, Washington még egyik legfőbb szövetségesének sem tűri el, hogy a Balkánon megelőzze érdekei érvényesítésében.
806 cikk 1/81 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.