2024. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: ítélkezés

12 cikk 1/2 oldal

Közigazgatási bíráskodás: sok kérdés megvitatása vár az érintettekre

A szakmai szervezetek bevonásával vitatják meg a közigazgatási bíráskodás kérdéseit – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter tegnap. Handó Tünde, az OBH elnöke szerint az önálló közigazgatási bírósági szervezet létrehozása egy történelmi adósság törlesztése és hatalmas lehetőség.

Kúria: az ítélkezési gyakorlatban ritka a gyűlölet-bűncselekmény

A magyar ítélkezési gyakorlatban ritkán tárgyalnak gyűlölet-bűncselekményeket, igaz, a statisztikákban külön nem is nevesítettek teljeskörűen, így a nyilvántartásuk sem megoldott – derült ki a Kúria joggyakorlat-elemző csoportjának a legfelsőbb bírói fórum honlapján olvasható összefoglaló véleményéből.

Handó Tünde: a pártatlan ítélkezés alapja a biztonság

Az épületek, a bírók és az ügyfelek fizikai biztonsága azért is fontos, mert ez a pártatlan bírói ítélkezés alapja – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön Kecskeméten.

Érinthetetlen, de nem felelőtlen bírók

Az Alkotmánybíróság és az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt is támadják az OBH elnöke által kiadott integritási szabályzatot.

Jog és igazság

A vörösiszapper ítélete és Gergényi Péter négyszázezer forintos büntetése után azt hittük, már nincs lejjebb.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.