2021. október 22., péntek, Előd napja

Címke: isztambuli merénylet

50 cikk 1/5 oldal

Isztambuli merénylet – Vizsgálati fogságban marad 11 gyanúsított

Egy török bíróság elrendelte, hogy továbbra is maradjon vizsgálati fogságban 11 gyanúsított, akit az isztambuli Reina szórakozóhelyen szilveszter éjjelén véghez vitt vérengzéssel összefüggésben vettek őrizetbe – jelentette szombaton az Anadolu állami hírügynökség.

További letartóztatások az isztambuli merénylettel összefüggésben

További kilenc embert tartóztattak le Törökországban kedden, akiket azzal gyanúsítanak a helyi hatóságok, hogy közük volt az isztambuli Reina szórakozóhelyen szilveszter éjjelén véghez vitt vérengzéshez – jelentette a DHA török hírügynökség.

Profi volt az isztambuli merénylő

Valószínűleg több korábbi akcióban is részt vehetett Abdulgadir Masharipov, aki szilveszter éjjelén 39 embert mészárolt le a Isztambul egyik bárjában – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerda este az M1 aktuális csatornán.

Isztambuli merénylet: két kínai ujgurt fogtak el

Egy török bíróság letartóztatásba helyezett két kínai állampolgárságú ujgurt pénteken a szilveszteri isztambuli merénylettel összefüggésben – közölte a helyi sajtó.

Támadásba lendülhet az Iszlám Állam Európában

Az, hogy a terrorista nem öngyilkos merényletet követett el, illetve nem végeztette ki magát, hanem eltűnt a helyszínről arra utal, az Iszlám Államnak még voltak vele tervei.

Biztosra ment az isztambuli gyilkos

Török lapinformációk szerint a tettes tudta, hogy gyenge rendőri biztosításra számíthat a Reina klub helyszínén.
50 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.