2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: írók

20 cikk 1/2 oldal

A kánonalakítás gyakorlata

Lehet ugyan Illyés Gyuláról a megvetés alapállásából könyvet írni, s azt tízoldalanként sírjának fotójával illusztrálni, de ez hová vezet?

A Magyar Írószövetség nemzetközi jelenléte

Lengyel–magyar irodalmi szalon nyílik Katowicében, kárpátaljai fiatalok mutatkoznak be Budapesten, norvég íróvendégek érkeznek a Magyar Írószövetség meghívására.

Lehetőség született kritikusoknak

Milyen a jó kritika? Ki számít kritikusnak? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az Irodalmi Jelen, amely kritikapályázatot hirdetett.

Amennyit kiszabott éveink engednek

Míg egyre újabb és újabb kiváló szerzők születnek, addig az emberöltőnyi időszak alatt az olvasásra rendelkezésre álló idő hossza egyáltalán nem nő.

Szentmártoni János: újra kell fogalmazni a Magyar Írószövetség szerepét

Újra kell fogalmazni a Magyar Írószövetség szerepét és feladatát a megváltozott kulturális térben – hangsúlyozta az MTI-nek Szentmártoni János, aki az elmúlt hat év értékelése mellett elmondta azt is, hogy a szervezet szombati tisztújításán harmadszor is indul az elnöki posztért.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.