2020. február 19., szerda, Zsuzsanna napja

Címke: iráni atomprogram

18 cikk 1/2 oldal

Elege van a világnak az amerikai szankciókból

Az iráni atomprogramot aláíró tagok – az alkuból egyoldalúan kilépő Egyesült Államok kivételével – megállapodtak a program továbbvitelében.

Trump újra találkozna Kim Dzsong Unnal

Washington semmilyen engedményt nem hajlandó tenni Törökországnak, hogy kieszközölje az ott fogva tartott amerikai lelkipásztor elengedését – közölte az amerikai elnök a Reuters hírügynökségnek adott interjúban, amelyben arról is beszélt, hogy valószínűleg ismét találkozni fog Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel, és hajlandó lenne fontolóra venni az Oroszország ellen bevezetett szankciók feloldását.

A teheráni atomenergia-ügynökség az atomalku megőrzését támogatja

Irán számára előnyösebb, ha részese marad az iszlám köztársaság atomprogramjáról 2015-ben kötött, többhatalmi egyezménynek, mintha kilép – foglalt állást hétfőn Behruz Kamalvandi, az iráni atomenergia-ügynökség szóvivője az ISZNA iráni hírügynökségnek nyilatkozva.

Irán visszautasította Donald Trump javaslatát

Minden közvetlen tárgyalást megtiltott az Egyesült Államokkal Ali Hamenei, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője – jelentette hétfőn az iráni állami média.

Közgazdász: Iránnak nem jelentenek komoly „ütést” az amerikai szankciók

Irán gazdaságának nem jelentenek komoly „ütést” az Amerikai Egyesült Államok által hétfőn életbe léptetett gazdasági szankciók, hiszen az nincs benne a perzsa ország három legfontosabb kereskedelmi partnere között – mondta Németh Dávid, a K&H Bank Zrt. vezető makrogazdasági elemzője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Csalódott a világ Washingtonban

Vegyes fogadtatásban részesült Donald Trump döntése, miszerint Washington kilép az iráni atomprogramról 2015-ben aláírt többhatalmi szerződésből. Míg Izrael és Szaúd-Arábia üdvözölte a bejelentést, Franciaország és az Európai Unió a közel-keleti konfliktusok eszkalálódásának veszélyére figyelmeztettek.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.