2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: iráni atomalku

22 cikk 1/3 oldal

Angela Merkel mentegette az atomalkut Izraelben

Az izraeli kabinet tagjaival tárgyalt tegnap Jeruzsálemben a német kancellár, ám a kapcsolatok szorosabbra fűzése nyomán tervezett találkozón megannyi vitás kérdés is terítékre került.

May: a 2015-ös iráni atomalku továbbra is a legjobb megoldás

A 2015-ben elért nukleáris megállapodás a nagyhatalmak és Irán között utóbbi nukleáris programjáról továbbra is a legjobb módja annak elkerülésére, hogy Teherán atomfegyverhez jusson – mondta szerdán a brit miniszterelnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülésén.

Az amerikai külügyminiszter ellentmondott Trumpnak

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter ellentmondott Donald Trump elnöknek hétfőn, leszögezve, hogy Washingtonnak az elnök állításával szemben vannak feltételei az Iránnal folytatandó tárgyaláshoz.

Időt az időnek

Az Egyesült Államok május 8-án egyoldalúan felmondta az iráni atomalkut. Washington könnyen „ugrál”, hiszen kereskedelmi kapcsolataiban Irán elhanyagolható helyen szerepel.

Szakértő: nem kizárt a katonai összecsapás

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint ha Irán a szankciók miatt nem kapja meg, ami gazdasági fejlődéséhez szükséges, és felmondja az atomalkut, elkezd fegyverkezni.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.