2021. január 19., kedd, Sára, Marió napja

Címke: iparművészet

8 cikk 1/1 oldal

Fohász az egésszé válásért

Rész és egész címmel nyílt kiállítás a szentendrei MANK Galériában. A tárlat nem kínál önfeledt műélvezetet, de jó vitaindító lehet.

Iparművészeti kuriózumok

Libáknak prédikál a róka, miközben titok­ban zsákba gyűjti őket, egy kopaszodó úr kíváncsian néz be egy hölgy szoknyája alá, és persze sárkányok, egyszarvúak, lovagok, szentek, címerek.

A jelen anyagai és technikái

A 2018. március 29-ig megtekinthető kiállítás különös és ritka erénye a művekhez alkalmazott technikák részletes bemutatása a kísérőszövegekben.

Róth Miksa munkásságát bemutató kiállítás látható Sepsiszentgyörgyön

Felnagyított fotók, eredeti vázlatok, korabeli és újabb fényképek segítségével ad átfogó képet Róth Miksa sokszínű és sokrétű munkásságáról az a kiállítás, amely Megszínesített napfény címmel keddtől látható Sepsiszentgyörgyön a Köntés Pincegalériában.

Hordható műtárgyak

Május eleje óta látogatható a New York-i Metropolitan Múzeum idei divatkiállítása, amely a divat és a formák határait fedezi fel Rei Kawakubo egyedi látásmódján keresztül.

Japánba utaznak az Iparművészeti Múzeum Herendi porcelánjai

Öt japán városban mutatkozik be az Iparművészeti Múzeum (IMM) Herendi porcelángyűjteménye; a több más hazai kollekció darabjaival kiegészített, nagyszabású válogatás Fukujama, Niigata, Aicsi, Oszaka és Tokió múzeumai fogadják 2016 áprilisa és 2018 márciusa között.

Folytatódik a zugligeti Mome fejlesztése

Márciusban folytatódik az utóbbi évek legnagyobb léptékű kreatív ipari innovációs projektje, a zugligeti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusának fejlesztése.

Hárman vehetik át idén a Nemzet Művésze díjat

Ferencz István építész, belsőépítész, Foltin Jolán koreográfus és Szervátiusz Tibor szobrászművész veheti át idén a Nemzet Művésze díjat november 5-én a Pesti Vigadóban.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.