2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: Ipar 4.0

12 cikk 1/2 oldal

Együttműködési megállapodás született az F. Segura alkatrészgyártó és az MTA között

Együttműködési megállapodást kötött a spanyol járműipari alkatrészgyártó F. Segura Hungária Kft. és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA-SZTAKI) az Ipar 4.0 keretében, a cég szolnoki gyárában induló digitalizálási folyamatról csütörtökön a Tisza-parti városban.

Ipar 4.0: főleg a nagyokra koncentrálnak

A digitalizáció és a negyedik ipari forradalom jelentette kihívásokkal a visegrádi országok mikro- és kisvállalkozásainak jelentős része nincs tisztában, a vállalkozók nem érzik azt, hogy foglalkozniuk kellene a kérdéssel – mondta tegnap a távirati irodának Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke.

Ötmilliárd forintra pályázhatnak a beszállítók

Annak érdekében, hogy a kisebb cégek ne maradjanak ki a negyedik ipari forradalomból, azaz a termelés digitalizációjából, a kormány ötmilliárdos támogatási programot indított.

Digitalizációs segítő jobb

Az új korszakba átlépni kívánó cégek most ingyenesen képezhetik magukat, kaphatnak fejlesztési tervet és juthatnak hozzá az Ipar 4.0 minősítéshez.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.