2023. március 27., hétfő, Hajnalka napja

Címke: Iowa

12 cikk 1/2 oldal

Hillary Clinton csapata elhessegeti a kifogásokat

A Demokrata Párt tisztségviselői Iowában átvizsgálják a hét eleji jelölőgyűlések eredményeit, s ahol hibát, tévedést találnak, ott korrigálják az eredményt – közölték szombaton a párt illetékesei.

Trump új iowai jelölőgyűlést követel

Kiszállt az amerikai republikánus párti elnökjelölt-aspiránsok versenyéből Rand Paul, Kentucky szenátora, aki szerdán bejelentette, hogy befejezi a küzdelmet az elnökjelöltségért. Az egyik legesélyesebb republikánus jelöltaspiráns, Donald Trump viszont megismételtetné az iowai jelölőgyűlést.

Iowában indul az óra

A Republikánus, illetve a Demokrata Párt iowai jelölőgyűlésével ma hivatalosan is megkezdődik az elnökválasztási év az Egyesült Államokban.

Erős Amerikáról szólt Obama

A kongresszus tagjai és meghívottak előtt Obama pozitív képet vázolt fel az általa erősnek tartott Amerikáról, szembeszállva azzal, ahogy republikánusok láttatják az Egyesült Államokat.

Ted Cruz győzhet az első választáson

Iowa önmagában nem túl jelentős, három­milliós állam az amerikai Közép-Nyugaton, de elnökválasztási években jelentőssé válik.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.