2024. június 25., kedd, Vilmos napja

Címke: IoT

13 cikk 1/2 oldal

A kvantumszámítógéptől a neuromorf rendszerekig

A következő évtizedek forradalmi technológiái legalább olyan változást idézhetnek elő, mint amilyet napjainkban – például – az IoT (dolgok internete) vagy a mesterséges intelligencia hoz az üzleti világnak.

Az Antenna Hungária tovább bővíti IoT hálózatát

Az Antenna Hungária év végéig országosan elérhetővé teszi IoT hálózatát (Internet of Things – a dolgok internete), ami így több mint száz bázisállomással fog üzemelni országszerte – közölte a cég az MTI-vel.

Bemutatták az első 5G kapcsolatot Magyarországon

Az Ericsson és a Magyar Telekom bemutatta az első 5G kapcsolatot Magyarországon csütörtökön, az Ericsson Magyarország budapesti kutató fejlesztő központjában, a mobilhálózati kapcsolat másodpercenként 22 gigabites (Gbps) letöltési sebességet ért el.

Az 5G még itt sincs, de már népszerű

A világ néhány éven belül várhatóan nagyot fog változni, ugyanis hamarosan beköszönt az 5G technológia korszaka.

Smart 2017 konferencia a startupokról

Átfogó képet ad a digitális forradalomról Magyarország és a régió egyik legnagyobb okostechnológiával és startupokkal foglalkozó konferenciája, a Smart 2017, amelyet április elején rendeznek meg. A konferencia az aktuális fejlesztői témákon túl többek között az egészségügyet, a pénzügyi világot, a telekommunikációt és közlekedést alapvetően meghatározó hazai és nemzetközi technológiai megoldásokat mutatja be.

Csökkenhet a Facebook népszerűsége

A közösségi médiát egyre inkább ellepő kétes hitelességű hírek és a magukat tökéletesnek mutató ismerősök hatására az Y generáció fokozatosan inaktívvá válhat.

A dolgok internete

A nyugati civilizáció eddig három ipari forradalmat élt túl: a gőzgépekét, a szerelőszalagokét és az automatizációét.

Szinten a teljes adatközponti forgalom felhőalapú lesz 2020-ra

A teljes adatközponti forgalom 92 százaléka felhőalapú lesz 2020-ra, a globális felhőalapú adatforgalom csaknem négyszeresére, 3,9 zettabájtról 14,1 zettabájtra nő – derül ki Cisco kutatásából, amely a globális felhő alapú és adatközponti forgalommal kapcsolatos trendeket vizsgálja.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.