2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: intermodális csomópont

5 cikk 1/1 oldal

Megvannak a kiemelt közúti fejlesztések

Változott a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-beruházások listája. Autópályák, autóutak és intermodális csomópontok épülnek országszerte.

Intermodális csomópont lesz a káposztásmegyeri metró-végállomás

Négy új megállóval lesz hosszabb a hármas metró a tervek szerint. Sőt, az új végállomás intermodális csomópont lesz, azaz bekapcsolják a Budapest-Vác vasúti vonalba. Az ECHO TV Jó reggelt! című magazinműsorában Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke elmondta: az utasok számára a lehető legkényelmesebbé kell tenni az utazást, ebben segít az új csomópont létrehozása.

Közlekedési csomópont lesz a vasútállomásból

A nyírségi főváros vasútállomása mellé telepítik a helyi és helyközi autóbusz-pályaudvart, illetve háromszintes terminált, mélygarázst és felszíni parkolókat építenek.

Készülhet a vasúti-közúti közlekedési csomópont

Megkezdődhetik a munkát a kaposvári intermodális csomópont beruházásánál, miközben a debreceni nagyállomás átépítésével foglalkozó kiírás beadási határidejét a hó végére módosították.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.