2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: informatika

181 cikk 1/19 oldal

A kémkedés modern formái

Egy Lengyelországban kipattant kémkedési üggyel kapcsolatban az USA és több NATO-ország jelezte gyanúját, hogy Kína a titkosszolgálatokkal való együttműködésre kötelezi elektronikai cégeit.

Veszélyben az okosotthonok

A kiberbűnözők hamarosan okoseszközöket és otthoni okosmegoldásokat is felhasználnak majd a kriptovaluta-bányászfarmok építéséhez.

Mintegy tízezren csatlakoztak tavaly az ECDL-programhoz

Ennyien kezdtek az egységes, európai számítógép-használói jogosítvány megszerzésébe, döntő többségük, közel 75 százalékuk diákként – derült ki a programot koordináló Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) beszámolójából.

Sikeres a hallgatói ösztöndíjprogram a budapesti műszaki egyetemen

Egyetemi oktató, diák és informatikai cég együttműködéséből született az az ösztöndíjprogram, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hálózati rendszerek és szolgáltatások tanszéke indított Paripa program (Partnerségben az iparral – hallgatói képzési és ösztöndíjprogram) néven – közölték a szervezetek az MTI-vel.

A kávé mellé robot dukál

Robotokkal enyhíthetik a kis cégekben a kínzó munkaerőhiányt, de hírverésnek sem utolsó, ha azt írhatják a cégérre, hogy droidpincért alkalmaznak a vendégek minél gyorsabb kiszolgálására.

Kínai hackerek állhatnak a Marriottot ért kibertámadás mögött

Kínai hírszerzési-adatgyűjtési tevékenység keretében hajtották végre a Marriott szállodalánc elleni kibertámadást, amelynek révén mintegy ötszázmillió vendég adataihoz fértek hozzá – írta a The New York Times (NYT) című amerikai napilap internetes oldalán a nyomozásra rálátó forrásokra hivatkozva.
181 cikk 1/19 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.