2020. június 4., csütörtök, Bulcsú napja

Címke: Inflációs jelentés

13 cikk 1/2 oldal

Mérsékelt bővülési kilátás

Stabil növekedést vár idén és jövőre a Magyar Nemzeti Bank, miközben a költségvetési hiány alacsonyan marad, sőt várhatóan jobb is lesz, mint az eredeti terv.

Nem változtatott az alapkamaton az MNB monetáris tanácsa

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa szerint a külső környezet változásával nőttek a lefelé mutató inflációs kockázatok, amennyiben az infláció tartósan elmarad a céltól, a tanács kész a monetáris kondíciók további lazítására nem-hagyományos, célzott eszközökkel – közölte a testület a kamatdöntés után.

Semmi változás a jegybanki politikában

Amennyiben az infláció tartósan elmarad az inflációs céltól, a monetáris tanács továbbra is kész a monetáris kondíciók további lazítására nem hagyományos, célzott eszközök alkalmazásával. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának márciusi kamatdöntő ülésén minden tanácstag támogatta az alapkamat, az egynapos betéti kamat, az egynapos hitelkamat, illetve az egyhetes hitelkamat tartását – derül ki az ülésről szerdán kiadott rövidített jegyzőkönyvből.

A fogyasztás további gyors bővülésére számít az MNB

A lakossági fogyasztás további erőteljes élénkülésére számít az MNB, illetve arra, hogy a fogyasztás gyorsabban emelkedik, mint a lakosság rendelkezésére álló jövedelem – mondta Balatoni András, a jegybank igazgatója a Magyar Nemzeti Bank márciusi Inflációs jelentését bemutató sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.

Magasabb inflációt vár a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2,6 százalékra növelte idei inflációs prognózisát a korábbi 2,4 százalékról – derül ki a kedden közölt Inflációs jelentésből, amelyben 2019-re három százalék feletti növekedéssel számolnak.

Éretté vált a magyar növekedés

A növekedést belső tényezők, elsősorban a fogyasztás és az ehhez szorosan kötődő szolgáltatószektor támogatja.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.