2019. április 26., péntek, Ervin napja

Címke: infláció

268 cikk 1/27 oldal

Tavaly volt csúcson a növekedés

Magyarország 2018-ban elérte a jelenlegi gazdasági ciklus csúcsát, a következő negyedévekben fokozatosan lassulhat a gazdasági növekedés – áll a Raiffei­sen Bank negyedéves gazdasági elemzésé­ben.

Tavaly még olcsón zártunk

A Magyar Nemzeti Bank fokozatosan felkészülhet a monetáris kondíciók normalizálására – vélik az elemzők a tavaly decemberi, illetve éves inflációs adatokat értékelve.

Elemzők: erősödik az inflációs nyomás a gazdaságban

Erősödik az inflációs nyomás a gazdaságban az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint, idén a maginfláció tartósan elérheti a 3 százalékot, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pedig fokozatosan felkészülhet a monetáris kondíciók normalizálására. A laza monetáris kondíciók szigorításának kezdetét az elemzők 2019 közepére vagy 2020-ra teszik.

A kutya ugat, a karaván halad

Gazdaságunk a rendszerváltozást követő harminc év legsikeresebb időszakát éli, bővülésének üteme az uniós átlag két és félszerese.
268 cikk 1/27 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.