2019. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: import

122 cikk 1/13 oldal

Erőteljesebben nőtt az import novemberben

A vizsgált időszakban az átlagosnál nagyobb, 6,8 százalékos ütemben bővült az EU többi országába irányuló export, de gyengébben, 5,5 százalékkal gyarapodott az import.

Más fehérjével csökkenthető a szójaimport

A kutatási és innovációs programok mellett az új közös agrárpolitikának is támogatnia kell a fehérjenövények termesztését – figyelmeztetett Nagy István agrárminiszter.

Kínai helyett spanyol fokhagyma tarol

A hazai termelésnek tavaly az időjárás sem kedvezett, így a korábbinál is kevesebb mennyiséget takaríthattak be a gazdálkodók.

Kevés a magyar gesztenye

Megjelent a szelídgesztenye a pia­cokon, a szűkös kínálat miatt azonban egyre magasabb árakkal találkozhatnak azok, akik a kedvelt csemegéből szeretnének vásárolni.

Elemzők: a belső kereslet növeli az importot

A belső fogyasztás és a beruházások hajtják az importot, az export növekedése ugyanakkor jelentősen lassult augusztusban, ami csökkentette a külkereskedelmi többletet az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.
122 cikk 1/13 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.