2023. október 2., hétfő, Petra napja

Címke: ima

27 cikk 1/3 oldal

Több százan imádkoztak a „terrorizmus ellen” az egyiptomi támadás helyszínén

Több százan imádkoztak pénteken a „terrorizmus ellen” és az áldozatok hozzátartozóival való együttérzés jegyében az egyiptomi Sínai-félszigeten található Bír-el-Abdhoz közeli falu er-Rauda nevű mecsetjénél, amelynél a múlt héten elkövetett tömeggyilkos merényletben legalább 310 ember meghalt és csaknem 130 megsebesült.

Izrael korlátozásokat vezetett be a pénteki muzulmán imákra

Biztonsági korlátozásokkal készülnek az izraeli hatóságok a pénteki muzulmán imákra Jeruzsálemben, mert a palesztinok tiltakozásuk fokozását ígérték péntekre az al-Aksza mecsethez vezető utaknál telepített detektoros kapuk miatt – jelentette az izraeli média.

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek országos megnyitó istentiszteletét Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartják. A nyolcnapos programsorozat a magyarországi egyházak egyik legnagyobb közös rendezvénye – közölte a szervező Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) csütörtökön az MTI-vel.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.