2022. július 7., csütörtök, Apollónia napja

Címke: illetékmentesség

7 cikk 1/1 oldal

Illetékmentes lenne a fiatalok jogosítványának megszerzéséhez nyújtott támogatás

Illetékmentes lenne a fiatalok „B” kategóriás jogosítványának megszerzéséhez nyújtott támogatás, ha az Országgyűlés elfogadja a törvényalkotási bizottság által csütörtökön megszavazott módosító indítványt. A testület a fiókgyógyszertár alapításának szabályain is változtatást javasolt.

Módosult az egyszerűsített foglalkoztatás szabálya

A jogszabály változásával elkerülhető, hogy a mezőgazdasági idénymunkások foglalkoztatása csökkenjen, ezáltal a gazdálkodók nem szembesülnek komolyabb munkaerőhiánnyal.

Változhat az alkalmi munka

A javaslat az egyszerűsített foglalkoztatásból származó adómentes napi jövedelem 5870 forintos összegét idén 8255 forintra növelné, s a jövőben a minimálbér növekedésével arányosan emelné.

Kósa Lajos javaslatot nyújtott be

Kósa Lajos (Fidesz) benyújtotta a parlamenthez a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek cégbírósági eljárását illetékmentessé tevő javaslatát.

Számos igazgatási eljárás válik illetékmentessé

Jövő évtől többek között a személyi igazolvány és lakcímkártya kiállításának illetéke is megszűnik, a változtatásokkal összesen 10 milliárd forintnyi ügyintézési díjat spórolnak az emberek.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.