2024. március 5., kedd, Adorján, Adrián napja

Címke: II.világháború

96 cikk 1/10 oldal

Egészségi állapota miatt mégsem állítanak bíróság elé egy volt náci őrt

Mégsem állítják bíróság elé Németországban azt a 97 éves férfit, aki a második világháború idején őr volt a lengyelországi Majdanekben működő náci haláltáborban, és akit tavaly gyilkosságban való bűnrészességgel vádoltak meg, mivel – a frankfurti állami bíróság csütörtöki indoklása szerint – egészségi állapota nem teszi azt lehetővé.

Náci jóvátételt követelnek

Németországot évtizedek óta ostorozzák a második világháború idején náci megszállás alatt álló országok, újabb és újabb jóvátételt követelve.

Szarkofágot építene a roncs köré Norvégia

Szivárgásmentes burkolattal fednék be a norvég partoknál elsüllyedt II. világháborús német tengeralattjárót. A 150 méter mélyen rozsdásodó jármű fedélzetén 67 tonna mérgező higany található.

Hazatérés

Mi ugyan megkötöttük a béke­szerződéseket, de az elhurcoltakra és hadifoglyokra vonatkozó adatokat csak részben kaphattuk meg. Mostanáig számunkra is lezáratlan volt a háború.
96 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.