2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: igazságügyi palota

7 cikk 1/1 oldal

Esztergomba költözhet a Kúria

Esztergomban lelhet otthonra a legfelsőbb bírósági fórum, a Kúria, amennyiben év végéig nem költözik ki az egykori Párttörténeti Intézet jogutódja.

Polt Péter: tovább kell növelni a biztonságot

Meg kell őrizni, és tovább kell növelni a biztonságot, legyen szó közbiztonságról vagy jogbiztonságról – mondta a legfőbb ügyész az ügyészség napja alkalmából rendezett ünnepségen pénteken, Budapesten.

Az Igazságügyi Palotát a jogegyenlőségen alapuló igazságszolgálatás helyszínének szánták

A százhúsz éve átadott Kossuth téri Igazságügyi Palota nem a feudális idők jogszolgáltatásának múzeumául szolgált, azt a jogegyenlőségen alapuló polgári igazságszolgáltatás korszerű helyszínének szánták – mondta Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke szerdán Budapesten, az Igazságügyi Palota 120 évéről és a magyar bírósági szervezet történetéről rendezett konferencián.

A ciklus vége előtt nem költözik a Kúria

Az igazságügyi palotából addig a Néprajzi Múzeumnak és a Politikatörténeti Intézetnek is ki kell költöznie. Utóbbival szemben két pere is van a magyar államnak.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.