2020. október 31., szombat, Farkas napja

Címke: ifa

7 cikk 1/1 oldal

Többet fejleszthetnek a balatoni önkormányzatok

Éves viszonylatban jelentősen megnőtt a fizető vendégek száma, amiből a szállásadók által beszedett és a helyi önkormányzatoknak továbbított idegenforgalmi adóbevételek származnak.

Gyarapodnak az önkormányzatok

Több száz millió forint jut újabb balatoni fejlesztésekre az idén befolyt idegenforgalmi adókból.

Fejlesztésekre megy az idegenforgalmi adó

A tavalyinál több idegenforgalmi adót fizettek be augusztus végéig a balatoni kereskedelmi és magánszálláshelyek, mely a helyi önkormányzatok büdzséjét növelte – értesült a Magyar Idők.

Nem ellenőrzik jól a vidéki szobakiadókat

Az idegenforgalmi adót (ifa) beszedő mintegy 830 magyarországi település csaknem fele nem ellenőrzi megfelelően az adófizetést, így nagyon magas – átlagosan 23 százalék – a „láthatatlan” vendégéjszakák becsült aránya – mondta Almádi Krisztina, a településmarketinggel foglalkozó EMKA Tanácsadó Kft. szakmai igazgatója az MTI-nek azt követően, hogy országos szakmai tájékoztatási fórumot indítottak az eredményekről.

Balatoni turizmus: rekord-adóbevétel

A turizmusból származó adóbevételt – az ahhoz adott állami támogatással együtt – jövőre is az üdülőhelyek fejlesztésére fordítják az önkormányzatok.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.