2024. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: idősek otthona

8 cikk 1/1 oldal

Idősotthonokat fosztogattak

A Békés megyei rendőrség őrizetbe vett három szlovák állampolgárt, akiket egy pannonhalmi betörés után Komáromban fogtak el.

Nyomoznak a bántalmazás gyanúja miatt

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a szerencsi rendőrkapitányság tokaji rendőrőrse azzal kapcsolatban, hogy a bodrogkeresztúri idősek otthonában eddig tisztázatlan körülmények között súlyos sérüléseket szenvedett egy 87 éves nő – erről tájékoztatta lapunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Hozzátették: egyéb részleteket az eljárás sikeres lefolytatása érdekében nem közölnek.

Időutazás segít javítani a demenciában szenvedők állapotán

Az 1960-70-es évek Kelet-Németországára emlékeztető szobákat alakítottak ki egy drezdai nyugdíjas otthonban, hogy időutazással próbáljanak meg javítani az intézmény demenciában szenvedő lakóinak képességein, életminőségén.

Elítélték a gyilkossággal vádolt szociális ápolót

Első fokon 13 év fegyházra ítélték azt az ápolót, aki 2015 augusztusában a kamaraerdei szociális otthonban munka közben megfojtott egy idős, magatehetetlen nőt. A férfi a bűntény után először beismerte tettét, majd többször változtatott vallomásán és képzelgésre, illetve pszichiátriai kezeléseire hivatkozva el akarta érni a büntethetőségének kizárását.

Jelentős források felekezeteknek

Fontosnak tartja a kormány, hogy segítse a magyarországi egyházak kezdeményezéseit – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára Győrben, a kormány által 4,7 milliárd forinttal támogatott Insula Lutherana projekt keretében felújított öregtemplom átadóünnepségén.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.