2024. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Címke: Idomeni

41 cikk 1/5 oldal

Civil szervezetek segítik a migránsokat

Vannak nemzetközi szervezetek, amelyek továbbra is bátorítják a menedékkérőket, hogy ha Európában akarnak élni, akkor jöjjenek.

Görög miniszter: gyakorlatilag üres az idomeni sátortábor

Már csak néhány ember maradt a görög-macedón határnál lévő Idomeninél kialakult sátortáborban, amelynek felszámolását a hét elején kezdték meg a görög hatóságok – derült ki csütörtökön a görög bevándorlásügyi miniszter közleményéből.

Lassabban haladt az idomeni sátortábor kiürítése, mint kedden

Lényegesen lassabban halad a görög-macedón határon fekvő Idomeninél kialakult menekülttábor felszámolása szerdán, mint kedden, bár a hatóságok ezen a napon is nagyjából kétezer embert akarnak elszállítani különböző állami fogadóközpontokba – hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában.

Folytatódik az idomeni migránstábor kiürítése

A hatóságok szerda hajnal óta folytatják a görög-macedón határon fekvő Idomeninél kialakult menekülttábor felszámolását – közölte a görög rendőrség.

Megkezdődött az idomeni menekülttábor felszámolása

Kedden kezdetét vette a görög–macedón határon fekvő idomeni menekülttábor kiürítése, ahol becslések szerint még mindig mintegy kilencezer bevándorló tartózkodik. A görög hatóságok lezárták a sátortáborba vezető utakat, és rohamrendőrök százait vezérelték a területre.

Két héten belül feloszlatják az idomeni sátortábort

Június elejéig fel akarják oszlatni a bevándorlók hevenyészett sátortáborát a görög-macedón határon, Idomeninél – jelentette be csütörtökön a migránskérdéssel foglalkozó görög válságstáb szóvivője.
41 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.