2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: idlib

17 cikk 1/2 oldal

Az idlíbi dzsihadisták folytatni akarják harcukat Szíriában

Folytatni akarják a damaszkuszi rezsim elleni harcukat – közölték vasárnap az észak-szíriai Idlíb tartomány legnagyobb lázadó erejének számító dzsihadisták, miközben megfigyelők szerint a lejárt október 15-i határidő ellenére még nem hagyták el azt a térséget, ahol Törökország és Oroszország megállapodása értelmében demilitarizált övezetet kellene létrehozni.

Trump szerint neki köszönhető, hogy elmaradt az Idlíb elleni offenzíva

Donald Trump amerikai elnök New York-i sajtótájékoztatóján szerdán kijelentette, neki köszönhető, hogy elmaradt a szíriai Idlíb tartomány elleni offenzíva. Az amerikai elnök szerint egy Twitter-bejegyzése hatására hiúsult meg a támadás.

Pacifikálnák Idlíbet

A két vezető két hét alatt immár másodszor találkozott annak érdekében, hogy – a szep­tember 7-i teheráni hármas csúcs sikertelensége után – megállapodásra jusson az idlíbi rendezésről.

Idlíb ostromára készülnek

Az ENSZ figyelmeztetett, hogy nyolcszázezer menekültre lehetne számítani, ha a szíriai csapatok támadást intéznek az iszlamista gerillák utolsó végvára ellen.

Elutasították a dzsihadisták, hogy feloszlassák idlíbi szervezetüket

Elutasította az an-Nuszra Front néven ismertté vált dzsihadista csoport, hogy Törökország követelésére feloszlassa az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban az ottani szervezetét – jelentette szombaton az al-Vatan című szíriai napilap internetes kiadása.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.