2023. december 7., csütörtök, Ambrus napja

Címke: idegen nyelv

8 cikk 1/1 oldal

Idegen nyelv anyanyelv nélkül

Ma pedig odáig jutottunk, hogy a magyar nyelv, az anyanyelv még eszköznek sem kell. Az idegen nyelvek oktatásának stratégiája csak önmagára kíván alapozni.

Meg kell tanulni jól tanulni az idegen nyelveket

Összesen 91 595 olyan esetet tart nyilván a Felsőoktatási Információs Rendszer, amikor a hallgató sikeres záróvizsgát tett, de oklevelét nyelvvizsga hiányában még nem kapta meg.

Több pénz jut a szakképzőkben nyelvoktatásra

Az utóbbi fél évben jelentős átalakuláson ment át a szakképzés és felnőttképzés stratégiai iránya, ugyanis a piac szereplőinek az igényeihez való igazodás.

Nem hatékony a magyarok nyelvtanulása

Nyelvtanulással a boldogulásért címmel 3,3 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Kevesen tanulnak két idegen nyelvet Magyarországon

Nyelvtanulásban elmarad Magyarország a többi uniós országtól az Eurostatnak a középiskolások körében végzett 2014-es felmérése alapján – közölte az Európai Bizottság az Európai Unió statisztikai hivatalának hétfőn közzétett elemzéséről.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.