2024. április 25., csütörtök, Márk napja

Címke: I. világháború

71 cikk 1/8 oldal

Frontkarácsony

A karok most kézfogásra, ölelésre mozdultak – dacolva paranccsal, hadbírósággal. Ilyet még sosem látott az árkokkal szabdalt csatamező, ahonnét már a dalosmadarak is elköltöztek.

Véget nem érő háború kezdődött

Az Új világ született című első világháborús kiállítás harmadik része a háború utáni, 1918–1922 közötti új rend kialakulását mutatja be

Mozis pofon a szerbektől

Hétévnyi huzavona után az idén novemberre elkészült a valaha volt leglátványosabb szerb történelmi nagyjátékfilm, az I. Péter király című alkotás.

Ősi román földként tekintettek a románok a Tiszától keletre terjedő területre

Száz éve, 1918 december 1-én tartották meg a gyulafehérvári román nagygyűlést és fogadták el azt a határozatot, mely kimondta Erdély és az akkori Román Királyság egyesülését. Az ECHO TV Tegnapi történelem című műsorában Erdély megszállását és máig tartó következményeit elemezte Raffay Ernő történész és Pászkán Zsolt, Románia szakértő.

Az üldözött Tisza István

Kelletlenül fogadta az ellenzéki média Orbán Viktor miniszterelnöknek azt a megállapítását, hogy száz év magyar magánya ér véget.

Határon túl

Futótűzként terjedt el a hír a nagy román egyesülés századik évfordulójának közeledtével, hogy ­december elsején Gyulán szoborállítással ünneplik meg az eseményt.
71 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.