2023. március 22., szerda, Beáta, Izolda napja

Címke: I. kerület

10 cikk 1/1 oldal

Újabb kerületben tiltják a Segway használatát

Vasárnaptól az I. kerület gyalogoszónáiban is tilos lesz használni a Segwayt és a hasonló elektromos meghajtású eszközöket, míg Lipótvárosban egy hónappal korábban döntöttek erről.

Tilos az elektromos járművek használata az I. kerületi járdákon július közepétől

Július közepétől tilos az elektromos járművek, például a segway (önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású közlekedési eszköz), az elektromos roller, a hoverboard (önegyensúlyozó elektromos roller) és az elektromos gördeszka használata az I. kerület tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogosövezetekben – közölte a Budavári Önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Megújult Ybl Miklós budai vízháza

Ez a terület nemrég még a világ legveszélyeztetettebb műemlékeinek listáján szerepelt, a vízházban akkor kaszinó működött, a Várkert Bazár épületeiben pedig szociális lakások és műtermek voltak.

Szén-monoxid-jelzőket oszt a budavári önkormányzat

Ezerháromszáz szén-monoxid-jelző készüléket vásárolt a Budavári Önkormányzat. Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményük szerint önkormányzati lakások bérlőinek osztják ki az eszközöket.

A Várnegyednek több titka van, mint hinnénk

A Budavári séták – Házak, terek egykor és most című kötet bemutatóját kedden 17.30-kor tartják a Budavári Önkormányzat épületében.

Világháborús bombát találtak Budapesten az I. kerületben

Második világháborús bombát találtak Budapesten az I. kerületben péntek délben, a tűzszerészek elszállították a robbanószerkezetet – közölte Markovics Zita, a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.