2024. július 21., vasárnap, Dániel, Daniella napja

Címke: hvim

18 cikk 1/2 oldal

Napjainkban élő Trianon

A két fiatalra kiszabott ítélet azt jelzi, a hatalom élt a lehetőséggel, amit azok meggondolatlan ötletükkel felkínáltak, ahhoz hogy megfélemlítse a székelységet és hovatovább az erdélyi magyarságot.

Börtön a „terroristáknak”

A HVIM két székelyföldi aktivistáját azzal vádolták, hogy a 2015-ös december elsejei ünnepségen házi gyártmányú bombát akartak felrobbantani Kézdivásárhelyen.

Újabb gyalázkodó hangvételű jobbikos felvétel

„És már a tököm tele van evvel, hogy állandóan a cigányok meg a zsidók, meg mindenféle szutyok”, és a többi. Zagyva György Gyula és társai így panaszkodtak a Szent Korona Rádióban.

Székelyföldi terrorvád – Fellebbeztek a felek az elsőfokú ítélet ellen

A romániai szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) is, és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) terrorizmussal vádolt székelyföldi aktivistái is fellebbeztek az utóbbiak ellen április hetedikén hozott elsőfokú ítélet ellen – közölte szerdán internetes oldalán a Székely Hírmondó című székelyföldi lap.

Feltérképezték a gyűlöletcsoportokat

Nyolc aktív, tíz inaktív és hét megfigyelőlistára tett csoport szerepel az Athena Intézet szélsőséges szervezeteket vizsgáló elemzésében.

A vád szerint földgázvezeték felrobbantását is tervezték a HVIM vezetői

Egy földgázvezeték felrobbantását is tervezték a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vád alá helyezett erdélyi vezetői – írta pénteken a Maszol.ro portál a Beke István és Szőcs Zoltán elleni vádiratot áttanulmányozó News.ro hírügynökségre hivatkozva.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.