2022. december 3., szombat, Ferenc, Olívia napja

Címke: hús

35 cikk 1/4 oldal

A sertéspestis felbukkanása óta tovább esett a felvásárlási ár

Bár még csak vaddisznókban mutatták ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát, már mérhetők a sertéságazatot ért gazdasági károk; az exportőrök alternatív piacokat keresnek az éves húskivitel egyharmadának, a termelők pedig jó ideig veszteségeket hozó felvásárlási árakkal kénytelenek számolni - írta a Világgazdaság.

Biztonságos a hazai sertéshús fogyasztása

Nincs baj a magyar sertéshúsokkal, az afrikai sertéspestis hazai megjelenése ellenére továbbra is biztonsággal fogyaszthatók a húsok és húskészítmények.

Több mint 6700 tonna füstölt áru fogy a húsvéti időszakban

Több mint 6700 tonnányi sonka és egyéb főtt-füstölt hús fogy a húsvéti ünnepi időszakban, amelyek értéke meghaladja a 10 milliárd forintot - mondta Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) ügyvezető titkára az MTI-nek a GfK adataira hivatkozva.

Pulykaszövetség: stabil az ágazat helyzete, csökkent a felvásárlási ár

Stabil a pulykaágazat helyzete, hirtelen ármozgás nem valószínű, a megnövekedett élőállat kínálat miatt kilogrammonként 8-10 forinttal, 370 forintra csökkent az élőpulyka felvásárlási ára a tavalyihoz képest – közölte a Magyar Pulykaszövetség az MTI-vel.

Jót tett az áfa csökkentése a pulykahúsnak

Az általános forgalmi adó január elsején bevezetett csökkentése jótékonyan hatott a belső keresletre, a madárinfluenza azonban alaposan visszavetette a fejlődést.
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.